Akkuteknologian patenttihakemusten määrä kasvaa Saksassa

Avainteknologian analyysi osoittaa, että akkuteknologian patenttihakemusten määrä on kasvanut Saksassa voimakkaasti erityisesti Aasiasta ja Yhdysvalloista.

 

Akkuteknologia on avainteknologiaa sähköliikkuvuuden ja uusiutuvien energialähteiden käytön kannalta. Akkuteknologian alalla saksalaisten patenttihakemusten määrä nousi 35,3 prosenttia vuonna 2022 vuoteen 2021 verrattuna.

Maakohtaisessa vertailussa suurin osa vuonna 2022 julkaistuista akkuteknologian patenttihakemuksista tuli Korean tasavallasta (1.155), jota seuraavat Japani (955) ja Saksa (898). Korean tasavallan jälkeen toiseksi suurin prosentuaalinen kasvu oli Yhdysvalloissa, jota seuraavat Kiina ja Japani.

Eniten hakemuksia jättäneiden yritysten joukossa ovat korealainen LG Energy Solution, Ltd (768) ja kiinalainen Contemporary Amperex Technology Co., Ltd:n. (295). Saksalaiset autonvalmistajat Bayerische Motoren Werke AG (175) ja Volkswagen AG (125) sijoittuivat kolmanneksi ja neljänneksi. Japanilainen Panasonic Intellectual Property Management Co., Ltd. Oli oli viides.

Uusiutuvan energian osalta uusien saksalaisten patenttihakemusten määrä aurinkoteknologian, tuuliturbiinien, vesivoiman, maalämmön ja biokaasuteknologian aloilla laski 2,4 prosenttia vuonna 2022.

Aurinkoteknologiassa Saksa oli ensimmäisellä sijalla saksalaisissa patenttihakemuksissa, jota seurasivat Yhdysvallat ja Kiina. Tuuliturbiineissä Tanska nousi kärkipaikalle, ennen Saksaa ja Yhdysvaltoja.

Analyysissa tarkasteltiin DPMA:ssa julkaistuja patenttihakemuksia ja EPO:ssa julkaistuja patenttihakemuksia, joissa Saksa oli nimetty.

Patenttiasiamiehemme Teemu Kiviniemi auttaa mielellään saksalaisten patenttihakemusten jättämisessä ja muissa Saksaa koskevissa kysymyksissä.

Kirjoittaja

Jaa artikkeli