Valikko ☰
Christopher Devine

Christopher Devine

Eurooppapatenttiasiamies

Osakas

diagnostiikka, kemia

Puhelin: +358 9 6859 5622

Sähköposti: christopher.devine@laineip.fi

Työkielet: englanti, saksa, suomi

Julkinen salausavain

"Parasta työssäni on mahdollisuus oppia koko ajan jotain uutta, olla mukana soveltavien tieteiden innovaatioiden turvaamisessa ja nähdä miten suomalaiset keksinnöt muuttuvat liiketoiminnaksi. Pidän kielistä ja myös siitä kielellisestä haasteesta, jossa innovaatio ja sitä tukevat tutkimukset tuloksineen puetaan mahdollisimman hyvän suojan antavan patenttihakemuksen muotoon."

Chris on aloittanut Laineella 2012, jossa hän toimii patenttiasiamiehenä kemiantiimissä. Vaikka Chris on opiskellut sovellettua kemiaa, erikoistuen synteettiseen orgaaniseen kemiaan, hänen uransa on tähän päivään saakka antanut hänelle laaja-alaista osaamista, joka ulottuu epäorgaanisesta ja orgaanisesta kemiasta biokemiallisten analyysien ja in vitro –diagnostiikan kautta lääkeainetutkimukseen.

Ennen Laineelle tuloa Chris työskenteli bioteknologian alalla Suomessa kuuden vuoden ajan, joista viimeiset kolme hän toimi patentti-insinöörinä tehden uutuustutkimuksia sekä kilpailijaseurantaa. Samalla hän valmisteli sekä laati patenttihakemuksia, tieteellisiä julkaisuja ja poster-esityksiä.

Chris on suorittanut sekä kemistin että kaksi eri lakimiehentutkintoa Northumbrian yliopistossa, Newcastlessa (UK) ja hän suoritti Euroopan patenttiasiamiestutkinnon (EQE) keväällä 2019.

Chris on jäsenenä SPAY:ssa, FICPI:ssä, STY:ssä, AIPPI:ssa ja LES Scandinaviassa.

IPR-palvelut

  • Kotimaiset patentit, Eurooppapatentit, uutuustutkimukset, FTO-selvitykset väitteet sekä Suomessa että Euroopassa.

Erityisosaaminen

  • Toimialat: kemia