Valikko ☰
Katariina Nissinen

Katariina Nissinen

Eurooppapatenttiasiamies

Osakas

fysiikka, neuroverkot

Matkapuhelin: +358 44 375 1017

Sähköposti: katariina.nissinen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

”On erittäin mielenkiintoista saada tietoa uusista keksinnöistä, käydä keksijän kanssa yksityiskohtia läpi ja miettiä, mitkä piirteet olisi parasta suojata ja miten se tehdään. Asiakastapaamisten lisäksi pidän työssäni erityisesti vastineiden laatimisesta – siinä vaiheessa mennään sillä, mitä hakemuksessa on, eli ongelmanratkaisulle on tietyt reunaehdot. Patenttialalla aloitettuani olen alkanut katsoa ympärillä olevia asioita eri silmin, ja kiinnitän huomiota entistä enemmän arkielämän pieniin yksityiskohtiin.”

Katariina on työskennellyt patenttialalla vuodesta 2013, ja Laineella hän aloitti toukokuussa 2019. Hän toimii patenttiasiamiehenä ICT & mekaniikka -tiimiissä Tampereen toimipisteessämme. Asiakkaiden patenttisalkkujen hoitamisen lisäksi hän osallistuu mielellään keksintöjen tunnistamiseen liittyviin työpajoihin.

Katariina on koulutukseltaan diplomi-insinööri (lääketieteellinen tekniikka ja signaalin- ja kuvankäsittely) sekä filosofian tohtori (lääketieteellinen fysiikka).

IPR-palvelut

  • Palvelut: patentit, kotimaiset hyödyllisyysmallit, patentinloukkausanalyysit, suojapiirianalyysit, uutuustutkimukset, FTO-selvitykset, toiminnanvapausselvitykset, patenttimaisema-analyysit, EPC

Erityisosaaminen

  • Teknologiat: fysiikka, lääketieteellinen tekniikka, signaalinkäsittely, kuvankäsittely, neuroverkot, tietokoneohjelmia koskevat keksinnöt