Valikko ☰

Miia Kariuki

Patenttiassistentti

Puhelin: +358968595679

Sähköposti: miia.karjalainen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti, saksa

Koen työssäni mielekkääksi työn monipuolisuuden, uuden oppimisen ja mahdollisuuden kommunikoida eri kielillä. On mielenkiintoista nähdä miten eri keksinnöt etenevät ideasta patentiksi. Työssäni minua etenkin innostaa kansainvälinen työympäristö missä yhteistyö pelaa ja kaiken kruunaa tietenkin mukavat ja kannustavat työkaverit.

Miia aloitti Laineella maaliskuussa 2022. Hän toimii assistenttina kemian tiimissä, jossa hänen työtehtävänsä koostuu monipuolisista assistentin tehtävistä, kuten kirjeenvaihdosta asiakkaiden ja ulkomaisten asiamiestoimistojen ja virastojen kanssa, raportoinnista ja laskutuksesta, patenttihakemusten vireillepanosta eri maiden patenttivirastoissa ja virastokirjelmien toimittamiseen liittyvistä muodollisuuksista.

Miia on työskennellyt IPR-alan parissa vuodesta 2012 lähtien. Hän aloitti IPR-alalla työskentelyn yhdessä Euroopan suurimmassa patenttitoimistossa Hoffmann Eitlella Saksassa, missä hänet johdatettiin patenttialan kiemuroihin ja etenkin eri maiden patenttikäytäntöihin. Sen jälkeen hän työskenteli patenttiassistenttina Lontoossa Reddie & Grose LLP:llä, missä hän keskittyi etenkin EP-, PCT- ja GB-patenttihakemusten vireillepanoon ja kaikkeen niihin liittyviin muodollisuuksiin.

Miia on ylioppilas, jonka lisäksi hän on suorittanut vieraiden kielten hallintoassistentin ammattitutkinnon 2012 SDI München ammattikoulussa (Sprachen & Dolmetscher Institut München, Saksa).