Valikko ☰

Mirja Matilainen

Eurooppapatenttiasiamies, UPC-edustaja

Osakas

lääkeainekemia, metallurgia

Puhelin: +358 9 6859 5691

Sähköposti: mirja.matilainen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti

"Työssäni minua innostaa työn monipuolisuus: uudet innovaatiot ja niihin perehtyminen, asiakkaan avustaminen ja ratkaisujen löytäminen asiakkaan ongelmiin, onnistuneet projektit yhdessä asiakkaan kanssa - miksikö – ehkä siksi, että uudet asiat ja teknologiat ovat mielenkiintoisia ja myös haastavia. On palkitsevaa, kun asioihin pääsee sisälle, lopputulos on onnistunut ja asiakas tyytyväinen."

Mirja työskentelee eurooppapatenttiasiamiehenä kemiantiimissä, jossa hän vastaa asiakkaittensa patenttihakemusten laadinnasta sekä käsittelystä ja heidän oikeuksiensa puolustamisesta.

Mirja aloitti Laineella 2015, jota ennen hän työskenteli patenttiasiamiehenä ja eurooppapatenttiasiamiehenä Oy Jalo Ant-Wuorinen Ab:ssä vuodesta 1992.

Koulutukseltaan Mirja on DI (soveltava biokemia ja ympäristönsuojelutekniikka).

IPR-palvelut

  • Patenttihakemusten laadinta ja käsittely, väitteet, valitukset, patenttioikeudenkäynnit, loukkausanalyysit, lisäsuojatodistukset

Erityisosaaminen

  • Toimialat: kemian teollisuus: lääketeollisuus, elintarviketeollisuus, rehuteollisuus, kosmetiikkateollisuus, kaivosteollisuus, metsäteollisuus
  • Teknologiat: kemia, lääkeainekemia, biokemia, biotekniikka, prosessit, metallurgia