Kiinnostaako ura kansainvälisellä patenttialalla? Hae mukaan Trainee-ohjelmaamme!

Laine IP tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kouluttautua patenttiasiamieheksi trainee-ohjelmassaan. Pääset jo harjoittelujakson aikana työskentelemään mielenkiintoisten patenttiprojektien parissa. Koulutuksen kesto on n. 2 vuotta, jonka lopuksi tavoitteena on suorittaa auktorisoidun patenttiasiamiehen tutkinto. Tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on erinomaiset mahdollisuudet työllistyä patenttiasiamiehenä.

Patenttitoimisto Laine IP Oy on vuonna 1979 perustettu asiantuntijaorganisaatio, jossa työskentelee lähes 60 patentti- ja tavaramerkkialan ammattilaista. Yrityksessä työskentelet eurooppalaisten ja amerikkalaisten huippuasiantuntijoiden tukena. Kaikessa tekemisessä korostuvat yrityksen keskeiset arvot: vastuun ottaminen ja asiakkaan edun ajaminen tehokkaasti ja sinnikkäästi, kaikkia osapuolia kunnioittaen.

 

Patenttiasiamiehen työ

Patenttiasiamies on patenttialan ammattilainen, joka auttaa suojaamaan asiakkaidensa tutkimus- ja kehitystyön tuloksena syntyneitä keksintöjä. Patenttiasiamiehen työ on monipuolinen yhdistelmä tekniikan ja tarvittavan lainsäädännön osaamista. Työssä saat ainutlaatuisen mahdollisuuden perehtyä monipuolisesti ja laaja-alaisesti uusiin innovaatioihin.

Patenttiasiamiehen työ edellyttää loogista ajattelua ja hyvää argumentointikykyä sekä kiinnostusta uusien asioiden oppimiseen. Keksintöjen parissa toimiminen vaatiikin jatkuvaa uuden oppimista.  Kyky tuottaa täsmällistä ja oikeakielistä tekstiä englannin kielellä on olennaista työssä menestymiselle. Hyvä äidinkielen osaaminen on eduksi kuten muu kielitaitokin.

Kirjallisten tehtävien lisäksi työnkuvaan sisältyy asiakastapaamisia kokeneiden asiamiestemme mukana. Innostunut asennoituminen asiakaspalveluun ja asiantuntijapalvelujen tarjoamiseen auttaa menestymään alalla pidemmällä tähtäimellä. Yleisesti työssä on mahdollisuus tutustua uusiin keksintöihin ja seurata tekniikan kehitystä.

Työskentelyä tiimissä koneen äärellä

Ohjelman aikana:

  • Kehität taitojasi mm. logiikassa, argumentoinnissa ja teknisessä kirjoittamisessa
  • Osallistut asiakastapaamisiin ja seuraat uusien keksintöjen kehitystä
  • Saat kattavan koulutuksen ja mahdollisuuden suorittaa patenttiasiamiestutkinnon
  • Sinulle maksetaan kuukausipalkkaa ja pääset osallistumaan Laineen henkilöstötapahtumiin

 

Olet etsimämme henkilö, mikäli:

  • Sinulla on jo ylempi korkeakoulututkinto tai olet valmistumassa luonnontieteiden tai tekniikan alalta
  • Hallitset sujuvasti suomen ja englannin, erityisesti kirjallisesti
  • Haluat kehittyä asiantuntijana ja menestyä patenttialalla
  • Viihdyt asiantuntijatyössä ja haluat rakentaa tulevaisuuttasi IPR-alalla asiakkaiden erilaisten innovaatioiden parissa

Katso myös Tiia-Riikan uratarina täältä

 

Liity tiimiimme!

Kiinnostuitko? Lähetä siis hakemuksesi, CV:si ja opintosuoritusotteesi meille mahdollisimman pian. Lisätietoja tehtävästä saat Hanna Laurénilta, puh. 050 546 3354 (pe klo 13-14), hanna.lauren@laineip.fi  ja Jussi Jaatiselta, puh. 050 514 8112, jussi.jaatinen@laineip.fi

Laineen brändityyny halauksessa

Aalto Talent Expo 2024 | Laine IP mukana

Hei sinä opiskelija tai vastavalmistunut!

Kiinnostaako sinua ura teknologian, lain ja liiketoiminnan leikkauspisteessä? Laine IP osallistuu Aalto-yliopiston Aalto Talent Expo -rekrytointitapahtumaan torstaina 14.11.2024 klo 11–17 Otaniemen Dipolissa.

Laine IP on Suomen johtavia patenttitoimistoja, ja olemme paikalla etsimässä uusia lupauksia. Tule tapaamaan asiantuntijoitamme, jotka kertovat työskentelystä ja urasta patenttialalla.

Tule rohkeasti kysymään lisää uramahdollisuuksista ja Laineen avoimista paikoista – nähdään Dipolissa, ständillä D8!

 

Aalto Talent Expo 2024

Laineen avoimet työ- ja harjoittelupaikat

 

Laineen brändityyny halauksessa

Uratarina | Ahkera opiskelu kantaa hedelmää

Laine IP:n arvoihin kuuluu työntekijöiden kannustaminen itsensä johtamiseen ja urapolun kehittämiseen kouluttautumalla. Keskeinen osa jokaisen uuden asiamiehen ammattitaidon kehittämistä ovat suomalaisen patenttiasiamiestutkinnon ja Eurooppapatenttiasiamiestutkinnon suorittaminen. Erityisesti jälkimmäinen on tunnettu vaativuudestaan ja siihen liittyvä European qualifying examination (EQE) vaatii kokelailta jopa vuosien valmistautumista.

 

Laineen kemiantiimissä jo 11 EPA:ta!

Tänä kesänä saimme erittäin iloisia uutisia, kun kolme asiamiestämme läpäisi EQE-kokeen. Viivi Ruusila, Maria Weintraub ja Tiia-Riikka Kittilä ovat kaikki kemian tiimissämme, jossa tämän hienon suorituksen jälkeen onkin jo 11 eurooppapatenttiasiamiestä! Voimme siis jatkossa entistä paremmin tarjota asiakkaillemme asiantuntevaa osaamista kemian eri osa-alueilla.

Tiia-Riikka Kittilä läpäisi EQE-kokeen erityisen nopeasti, ja heti perään hänet noteerattiin upeasti Managing IP:n ”Rising Star” -maininnalla. Pyysimme Tiia-Riikkaa kertomaan tiukan opiskelu-urakan jälkeisiä tunnelmiaan ja avaavan hieman omaa uratarinaansa.

Miten päädyit Laineelle töihin?

Olen aina ollut kiinnostunut oppimaan uutta ja tutkimaan asioita. Ylipistossa ihastuin biokemiaan ja halusin tutkia proteiinien yhteyttä terveyteen. Päädyinkin maisteritutkinnon jälkeen Saksaan tekemään väitöskirjan liittyen proteiinikoneistoon, joka tuottaa tiettyjä antibiootteja, ja sen jälkeen Tanskaan tutkimaan erilaisten biomolekyylien valmistusta soluissa.

Vaikka tutkiminen oli mielenkiintoista, tuntui se liian yksipuoliselta ja hidastempoista, joten aloin etsiä uutta työtä. Halusin edelleen tehdä töitä tieteen ja innovaation parissa ja sattumalta juttelin parin patenttiasiamiehen kanssa heidän töistään. Molemmat olivat sitä mieltä, että ala on todella kiinnostava ja täynnä mahdollisuuksia, vaikkakin alkuun alalle siirtyminen vaatii panostamista opintoihin. Laineelle tuli samoihin aikoihin harjoittelijan paikka auki, jota päätin hakea. Erityisesti alassa kiinnosti se, että patenttiasiamiehet pääsevät jatkuvasti kuulemaan uusista keksinnöistä, työ sisältää paljon lukemista ja kirjoittamista, ja ala on kansainvälinen.

Työskentelyä tiimissä koneen äärellä

 

Mikä oli yllättävintä tutkintoprosessissa?

European qualifying examination (EQE) koe on alalla kuuluisa vaativuudestaan, joten varsinaisia yllätyksiä ei kokeen sisällön osalta oikeastaan tullut. Ehkä jossain määrin yllättävää oli se, että kokeessa painottuu melko vahvasti ns. koetekniikka, eli miten vastauksia kannattaa muotoilla, sen sijaan että keskityttäisiin ainoastaan asiasisältöön. EQE on uudistumassa nyt lähivuosina, joten toivottavasti uudessa muodossaan näistä ongelmista päästään eroon, ja kokelaat pystyvät entistä enemmän keskittymään itse asiaan.

 

Miten valmistautumisesi EQE kokeeseen oli erilaista kuin normaali arki patenttialalla?

Valmistautuminen kokeeseen alkaa jo työn kautta, koska monet kokeen tehtävistä liittyvät kiinteästi patenttiasiamiehen työtehtäviin, esimerkiksi vaatimusten laatimiseen ja vastineen kirjoittamiseen. Patenttilakia opiskellaan myös tiiviisti työn ohessa. Varsinainen koevalmistautuminen sisältää lisäksi erilaisia kursseja ja vaatii myös ihan perinteistä pänttäämistä. Viimeisten kuukausien aikana päivät olivat pitkiä ja myös viikonloppuja joutui viettämään kirjojen ja kurssien parissa.

Opiskelua työpöydän äärellä

 

Mitä taitoja koe ja siihen liittyvät opinnot erityisesti kehittivät?

Patenttiasiamiehen yksi tärkeimmistä työvälineistä on patenttilaki, joten sen tunteminen on työssä ensiarvoisen tärkeää. Minusta kokeeseen valmistautuminen auttoi merkittävästi ymmärtämään koko patentointiprosessia sekä sitä, mitä eri mahdollisuuksia ongelmatilanteissa on asioiden selvittämiseksi. Vähän huomaamatta on myös tullut opittua lakitekstien tulkintaa, mikä alkuun tuntui todella haastavalta alan oman sanaston ja esitystavan vuoksi. Mielestäni pelkän koevalmistautumisen sijaan kannattaakin pyrkiä aidosti ymmärtämään patenttilakia ja patenttihakemusten laatimista, jotta opiskelu tukee työssä tarvittavia taitoja.

Lakinuija ja taustalla lakikirjoja

 

Mistä pidät tässä työssä? Minkälaisia taitoja tässä työssä tarvitaan?

Patenttiasiamiehen työ sopii minulle erittäin hyvin ja pidän oikeastaan kaikista työn osa-alueista. Minusta on todella hauskaa aloittaa uuden hakemuksen laadinta, koska silloin ollaan tiiviissä yhteistyössä keksijöiden kanssa, ja saan perehtyä keksintöön liittyvään alaan. Käsittelyn edetessä eteen tulee erilaisia ongelmatilanteita, joiden ratkaisemisessa joutuu usein laittamaan kaiken ammattitaidon ja kekseliäisyyden käyttöön. Pidän myös siitä, että tätä työtä tehdään hyvin itsenäisesti ja suurimpana osana päivistä saan keskittyä lukemiseen ja kirjoittamiseen omassa rauhassani.

Mielestäni patenttiasiamiehen työ sopii ihmiselle, joka on kiinnostunut oppimaan uutta ja nauttii ongelmanratkaisusta. Työssä tavataan jonkin verran asiakkaita, ja Laineella kollegoiden kanssa on hyvä yhteishenki, mutta pääosa työstä tehdään itsekseen, joten kovin ekstrovertille ala ei ehkä sovellu. Eduksi on, jos tykkää väitellä ja saivarrella, eikä pienten yksityiskohtien miettiminen tunnu rasittavalle. 

Tiia-Riikka koira sylissään

Läpäisit EQE-kokeet vain 3 vuotta alalla aloittamisen jälkeen ja sait myös MIP ”Rising Star” -maininnan hyvin nopeasti. Miten tällaisiin huippusuorituksiin päästään?

Kokeiden suhteen minulla ei ole valitettavasti mitään erityistä oikotietä onneen. Aluksi patenttilain opiskeleminen tuntui raskaalle, mutta erilaistan ongelmien miettiminen imaisi minut mukaansa, ja ehkä siksi jaksoin panostaa kokeisiin pänttäämiseen. Hyvien tulosten taustalla on siis koemateriaalin äärellä vietetyt monet illat ja viikonloput. Olen myös saanut hyvin tukea kollegoiltani Laineella ja pystynyt selvittämään hankalia kysymyksiä heidän kanssaan.

MIP Rising Star tunnustus on siitä erityinen, että se perustuu asiakkaiden ja kollegoiden suosituksiin, ja siksi olen siitä ylpeä. Uskon tunnustuksen perustuvan siihen, että yritän aina ajaa asiakkaan etua mahdollisimman hyvin ja samalla tehdä asiat asiakkaalle yksinkertaisiksi. Konsultoin kollegoitani ongelmatilanteissa aktiivisesti ja yritän myös tukea muita heidän työssään niin paljon kuin pystyn. Ajattelen siis, että tunnustus heijastaa pyrkimystäni tehdä työni mahdollisimman hyvin ja se perustuu aitoon kiinnostukseeni alaa kohtaan.

 

Rising Star -banneri vaaka

 

Kiinnostaako ura patenttien parissa?

Jos työ patenttien parissa kiinnostaa ja haluat tietää lisää Laineen tarjoamista mahdollisuuksista, tutustu avoimiin työpaikkoihin kotisivuillamme. Laine IP on myös mukana Aalto Talent Expossa 14.11.2024 Espoon Dipolissa, joten tule tapaamaan meitä!

MIP STARS 2024 | Laine IP ylimmässä Tier1-kategoriassa sekä patentti- että TM-työn osalta

Vuoden 2024 MIP Star -tunnustukset jaettu

MIP STARS 2024 | Laine IP ylimmässä kategoriassa sekä patentti- että TM-työn osalta

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa, että Laine IP on sijoitettu parhaaseen Tier 1 – kategoriaan sekä patentti- että tavaramerkkipuolella vuoden 2024 Managing Intellectual Property (MIP) arvioinnissa. MIP arviointi on IPR-maailman merkittävimpiä julkaisuja, jossa annetut tunnustukset perustuvat riippumattomaan tutkimukseen. Tutkimuksessa painotetaan erityisesti asiakkaiden ja kollegafirmojen arviointeja yrityksestä ja yksilöiden toiminnasta.

Uskomme Tier 1 -kategorian saavuttamisen sekä patentti- että tavaramerkkipuolella juontavan sitoutumisestamme asiakkaisiimme ja heidän liiketoimintansa tukemiseen. Palvelujemme lähtökohtana on laittaa asiakkaidemme tarpeet kaikkien päätösten keskiöön, ja uskomme, että pystymme näin jatkossakin tarjoamaan asiakkaillemme poikkeuksellisen hyvää palvelua.

Henkilökohtaisia mainintoja

MIP Stars

Laine IP:n saaman tunnustuksen lisäksi MIP arvioinnissa on huomioitu useita Laine IP:n työntekijöitä. Laine IP:n asiantuntijoista MIP Star-tunnustuksen, joka annetaan IPR alan parhaille asiantuntijoille, saivat patenttikategoriassa Tatu Ahlskog ja Kathy Wasström ja, tavaramerkkikategoriassa Joose Kilpimaa ja Reijo Kokko.

 

Rising Stars

Lisäksi MIP nostaa esille parhaita tulevaisuuden asiantuntijoita. Rising Star tunnustus annetaan sellaisille asiamiehille, jotka ovat erityisesti vaikuttaneet yritystensä ja asiakkaidensa menestykseen. Laine IP:ltä Rising Star tunnustuksen on tänä vuonna saaneet eurooppapatenttiasiamiehet Tiia-Riikka Kittilä ja Joni Vehmas, sekä EU-tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies Jemina Koskela.

 

Onnittelemme asiantuntijoitamme lämpimästi tästä hienosta saavutuksesta!

Olemme Laine IP:ssä ylpeitä ollessamme jälleen maailman arvostetuimpien IPR-toimijoiden joukossa. Haluammekin kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme luottamuksesta. Samalla kiitämme myös työntekijöitämme – jokaista lainelaista – jotka tekevät kaikkensa asiakkaidemme immateriaalioikeuksien eteen.

 

 

 

 

 

 

 

 

ONLaINE webinaari | Tekoälyn ja muiden tietokoneohjelmien patentointi

Älykästä suojausta: Tekoälyn ja muiden tietokoneohjelmien patentointi Euroopassa

Lämpimästi tervetuloa syyskuun webinaariimme to 26.9.2024 klo 10-10.45 kuuntelemaan miten asiantuntijamme Jari Nieminen ja Joni Vehmas pohtivat mm. seuraavia aiheita:

  • Miksi patentoida tietokoneohjelmiin liittyviä keksintöjä?
  • Tietokoneohjelmien patentointi – edellytykset ja mahdollisuudet
  • Mitä tulee ottaa huomioon tekoälyyn liittyvien keksintöjen patentoinnissa?

Esityksen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskusteluille aiheesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoittaudu mukaan tästä

UPC | Romaniasta UPC:n 18. sopimusjäsenvaltio

Yhdistetty patenttituomioistuin (Unified Patent Court, UPC) on aloittanut toimintansa 1.6.2023. UPC-järjestelmä yksinkertaistaa eurooppapatenttijärjestelmää siten, että myönnetylle eurooppapatentille voi pyytää yhtenäistä vaikutusta UPC-sopimusjäsenvaltioissa. Vaikutukseltaan yhtenäistä eurooppapatenttia kutsutaan myös yhtenäispatentiksi (Unitary Patent, UP).

Sopimus yhdistetystä patenttituomioistuimesta astui voimaan Romaniassa 1.9.2024. Myönnetylle eurooppapatentille voi nyt siis pyytää yhtenäistä vaikutusta 18. UPC-sopimusjäsenvaltioissa.

UPC-sopimusjäsenvaltioita ovat tällä hetkellä (merkitty karttaan): Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Latvia, Liettua, Luxemburg, Italia, Itävalta, Malta, Portugali, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Slovenia, Tanska ja Viro.

Eurooppa_kartta_Romania

Seuraamme tilannetta edelleen aktiivisesti ja palaamme asiaan, jos muutoksia tulee.

Jos sinulla heräsi kysyttävää UPC-asioihin liittyen, voit olla yhteydessä Jari Niemiseen, jari.nieminen@laineip.fi, tai johonkin toiseen UPC-asiantuntijaamme, upc@laineip.fi.

 

 

 

Toimistomme suljetaan pe 30.8. klo 12

Suljemme toimistomme perjantaina 30.8. poikkeuksellisesti jo klo 12 Helsingin-toimistomme muuton vuoksi. Palvelemme teitä taas maanantaina 2.9. klo 8.30 alkaen tutun osoitteen (Porkkalankatu 24) neljännessä kerroksessa.

Puhelinvaihteemme toimii normaaliin tapaan klo 8.30-16.00, joten kiireellisissä asioissa tavoitat meidät puhelimitse numerosta 09-6859 560.

Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa häiriötä.

Vahvistusta Laine IP:n US-tiimiin

Meillä on ilo ilmoittaa, että Adam Herrala Bricker on aloittanut patentitasiamiesharjoitteljana US-tiimissämme elokuun alussa.

Adamilla on fysiikan kandidaatin tutkinto Michiganin osavaltion yliopistosta Yhdysvalloista, maisterin tutkinnot ihmisen neurotieteestä ja filosofiasta sekä filosofian tohtorin tutkinto Edinburghin yliopistosta. Aiemmin hän on työskennellyt Turun yliopistossa tutkijatohtorina ja sitä ennen postdoc-tehtävissä Oulun ja Kölnin yliopistoissa, sekä vierailevana tutkijana Dartmouth Collegessa. Lisäksi Adam hallitsee useita tietokoneohjelmointikieliä, erityisesti Pythonin ja JavaScriptin.

Adamin kokemus täydentää hienosti dynaamista US-tiimiämme, ja voimmekin entistä paremmin palvella asiakkaitamme heidän immateriaalioikeusasioihinsa liittyen Yhdysvalloissa.

Vetoomus G1/24 – Tuleeko selitysosaa aina käyttää vaatimusten tulkintaan?

Euroopan patenttivirasto on perinteisesti ollut sitä mieltä, että Euroopan patenttisopimuksen artikla 69(1) ja artiklan 69 soveltamisprotokolla, joiden mukaan EP-hakemuksen tai EP-patentin patenttivaatimukset määrittävät suojapiirin, mutta selitysosaa ja kuvia voidaan käyttää vaatimusten tulkinnassa, koskee ainoastaan tuomioistuimia, ei EPOa itseään.

Viime vuosina tämä alkuperäinen linjaus on kuitenkin osittain muuttunut, ja mielipiteet sekä valituslautakuntien päätökset asiassa jakautuneet EPOn sisällä. Tästä syystä EPOn laajennetulle valiokunnalle on nyt tehty vetoomus G1/24, joka perustuu teknisen valituslautakunnan päätökseen T439/22. Vetoomuksessa pyydetään selvennystä seuraaviin kolmeen kysymykseen.

  1. Tuleeko EPC:n artiklan 69(1):n toista virkettä sekä artiklan 69 soveltamisprotokollaan käyttää patenttivaatimusten tulkintaan, kun arvioidaan keksinnön patentoitavuutta EPC:n artiklojen 52-57 mukaan?
  2. Voidaanko selitysosaa ja kuvia tarkastella, kun tulkitaan vaatimuksia niiden patentoitavuutta arvioitaessa, ja mikäli kyllä, voidaanko tämä tehdä yleisesti vai ainoastaan mikäli alan ammattilaisen mielestä vaatimus yksinään luettuna on epäselvä tai epämääräinen?
  3. Voidaanko selitysosassa erikseen annettu termin määritelmä tai vastaava tieto jättää huomioimatta vaatimuksen patentoitavuutta arvioitaessa, ja mikäli kyllä, missä olosuhteissa?

UPC:n valitustuomioistuin antoi maaliskuussa 2024 päätöksen UPC_CoA_335/2023, jonka mukaan selitysosaa ja kuvia tulee aina käyttää vaatimuksen tulkintaan, sen sijaan että niitä käytettäisiin vain epäselvyyksien ratkaisemiseen. Tuleekin olemaan hyvin mielenkiintoista nähdä, miten EPOn laajennettu valituslautakunta suhtautuu tähän samaan asiaan liittyviin esitettyihin kysymyksiin. EPOn taholta on todettu, että he tulevat seuraamaan UPC:n päätöksiä ja pyrkivät päätösten harmonisointiin, mutta toisaalta EPOn valituslautakunnat ovat itsenäisiä ja heidän päätöstensä tulisi perustua vain EPC:hen ja sen valmisteluasiakirjoihin. Mikäli vastaukset esitettyihin kysymyksiin ovat positiivisia, eli että selitysosaa ja kuvia tulee aina käyttää vaatimusten tulkintaan, on kiinnostavaa aikanaan lukea, mihin EPC:n artiklaan tai valmisteluasiakirjaan päätös perustuu. On mahdollista, että positiivinen päätös perustuu pelkästään termin “shall” käyttämiseen Artiklan 69(1) toisessa virkkeessä, mutta tämä jää nähtäväksi.

EPO on myös jo ilmoittanut, että tästä vetoomuksesta huolimatta hakemus- ja väitekäsittelyt jatkuvat normaalisti, eli niissä ei jäädä odottamaan laajennetun valituslautakunnan päätöstä.

IAM Patent 1000 2024 | The World’s Leading Patent Professionals

Vuoden 2024 IAM Patent 1000 -opas on nyt julkaistu, ja se sisältää suositellut patenttialan asianajotoimistot sekä listauksen 1000 merkittävästä patenttialan ammattilaisesta ympäri maailmaa.

Meillä on ilo ilmoittaa, että Laine IP on säilyttänyt Silver-rankingin ja saanut erinomaisia arvosteluja Patent prosecution -kategoriassa.

Lisäksi yrityksen toimitusjohtaja ja eurooppapatenttiasiamies Jouni Smolander, eurooppapatenttiasiamiehet Kaisa Suominen, Jarkko Tiilikainen, Hanna Laurén ja Kathy Wasström, sekä kaksi US-patenttiasiamiestämme, Mark Scott ja Toimi Teelahti (myös eurooppapatenttiasiamies), nimettiin erikseen suositelluiksi asiantuntijoiksi (Recommended Practioners) vuoden 2024 IAM Patent 1000 -oppaassa.

Linkki vuoden 2024 IAM 1000 -oppaaseen ja Laine IP:n tunnustuksiin löytyy tästä.

Arvostamme vilpittömästi asiakkaidemme luottamusta yritykseemme ja asiantuntijoihimme, sekä heidän palautettaan IAM-valintaprosessissa.

IAM Patent 1000 perustuu laajaan tutkimusprosessin. IAM haastattelee useita kuukausia kestävän selvityksensä aikana lakimiehiä, patenttiasiamiehiä ja in-house asiantuntijjoita kerätäkseen tietoa alan johtavista toimijoista. Puolueeton listaus perustuu allala toimivilta saatuun palautteeseen. Henkilökohtainen maininta oppaassa on mahdollista, kun saa riittävästi positiivista palautetta vertaisilta ja asiakkailtaan.