Eurooppalainen tutkinto laajentaa palveluja

  • Uutiset
  • 5.10.2021

Jouni-Tapio Laaksoselle eurooppapatenttiasiamiehen pätevyys on uralla tärkeä etappi, sillä se mahdollistaa asiakkaille entistä laajemman palveluvalikoiman.

Laine IP:n tuoreet eurooppapatenttiasiamiehet Toimi Teelahti, Liisa Sarnes ja Jouni-Tapio Laaksonen

Jouni Laaksonen kuuluu siihen Laine IP:n patenttiasiamiesten kolmikkoon, joka läpäisi tänä vuonna eurooppapatenttiasiamiehiltä vaaditun EQE-tutkinnon (European Qualifying Examination). Myös Liisa Sarnes ja Toimi Teelahti suorittivat arvostetun tutkinnon.

Jouni suoritti EQE-tutkinnon osiot useamman vuoden aikana. Viime vuonna koetta ei koronatilanteen vuoksi järjestetty, mutta välivuoden jälkeen hän oli valmistautunut huolella jäljellä olevan osion läpäisyyn.

“EQE-tutkinto on haastavimpia eurooppalaisia ammattitutkintoja. Halusin haastaa itseni ja päästä samaan kuin moni kollegani.”

EQE-tutkinto järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa sähköisesti.

“Haasteellisinta oli itse koetilanne, joka oli pystyttävä aikatauluttamaan oikein ja vastattava paineen alla niin hyvin kuin pystyy. Ja toki jo kysymykset itsessään ovat vaikeita. Esimerkiksi käytännön tapauksia koskevissa kysymyksissä oli analysoitava tilanne nopeasti, rakennettava oikea taktiikka vastaamiselle ja kirjoitettava vastaus.”

Entistä monipuolisempaa asiakaspalvelua

Vuonna 2012 Laineella aloittanut Jouni on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Aalto-yliopistossa hänen pääaineensa oli bio- ja elintarviketekniikka.

Ennen Lainetta hän työskenteli terveyteen, työturvallisuuteen ja ympäristöön liittyvien asioiden parissa kemianteollisuudessa. Hän on toiminut myös bioprosessitekniikan tutkimusryhmässä Aalto-yliopistossa.

Laineella Jouni kuuluu kemiantiimiin ja vastaa bioteknisten ja kemiallisten keksintöjen patentoinnista. Bioprosessien ohella hänellä on esimerkiksi biomateriaaleihin, entsyymeihin, geenitekniikkaan, harvinaisiin sokereihin sekä näiden teknisiin sovelluksiin liittyvää osaamista.

Jounin tehtäviin kuuluvat patentointiprosessit virastokäsittelyineen, mutta työhön sisältyvät myös asiakkaiden konsultointi esimerkiksi IPR-strategian laadinnassa ja patenttisalkun suunnittelussa.

“Käytännön asiamiestyö on EQE-tutkinnon jälkeenkin pitkälti samaa. Suurin hyöty on, että voin jatkossa aidosti edustaa asiakkaita Euroopan patenttiviraston kaikissa mahdollisissa käsittelyissä. Se laajentaa asiakkaan saamaa palveluvalikoimaa.”

 

Teksti: Matti Remes

Kuvat: Laine IP

Jaa artikkeli