Juhlimme pyöreitä vuosia

  • Uutiset
  • 28.11.2019

Kuva: Helinä Kujala | Kemia-lehti

Juhlistimme lokakuun alussa 40-vuotista taivaltamme Innovaatioilla ilmastonmuutos hallintaan -seminaarin merkeissä yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa.

Helinä Kujalan seminaaristamme kirjoittama juttu löytyy Kemia-lehdestä 7/2019.

Tässä muutamia otteita jutusta:

Ilmastonmuutos koskettaa kaikkia ja puhututtaa paljon, minkä vuoksi runsaslukuinen juhlaväki kuunteli kiinnostuneena Helsingin yliopiston tutkijatohtori Laura Riuttasen esitystä, jossa hän mm. muistutti, että maapallon keskilämpötila on noussut esiteollisesta ajasta jo kokonaisen asteen. Jos nykymeno jatkuu, luku voi vuosisadan loppuun mennessä olla yli neljä astetta.

”Se saattaa kuulostaa pieneltä, mutta edellisen jääkauden aikaan maapallo oli vain kuusi astetta viileämpi kuin nyt. Nykyinen muutos on samaa suuruusluokkaa ja paljon nopeampi.”

Uusia innovaatioita seminaarissamme edusti asiakkaamme Infinited Fiber Company Oy ja sen toimitusjohtaja Petri Alava. Hänen luotsaamansa startup-yritys vie eteenpäin teknologiaa, jonka avulla tekstiilijätteestä tehdään uutta puuvillamaista kuitua.

Maailman tekstiiliteollisuudessa syntyy jätettä sata miljoonaa tonnia vuodessa. Siitä suurin osa päätyy kaatopaikoille tai poltettavaksi.

”Tekstiiliteollisuuden toiminnalla on suuri merkitys, sillä sen päästöt ovat suuremmat kuin merikuljetusten ja koko ilmailuliikenteen yhteensä”, Alava huomauttaa.

Kemia-lehti 7/2019 on täynnä mielenkiintoisia aiheita ja Ajankohtaista-osiosta s. 20 löydät jutun seminaaristamme.

Jaa artikkeli