Laine IP:lle kolme uutta eurooppapatenttiasiamiestä

  • Uutiset
  • 28.9.2021

Toimi Teelahti, Liisa Sarnes ja Jouni-Tapio Laaksonen ovat Laine IP:n uudet eurooppapatenttiasiamiehet. Vaativasta tutkinnosta hyötyvät myös asiakkaat.

Laine IP:n eurooppapatenttiasiamiesten määrä nousee 20:een, kun arvostetun EQE-tutkinnon (European Qualifying Examination) suorittaneet Liisa Sarnes, Jouni-Tapio Laaksonen ja Toimi Teelahti rekisteröidään Euroopan patenttiviraston rekisteriin.

Kolmikko on silminnähden tyytyväinen keväällä suoritetun kokeen läpäisystä. Siihen on syytäkin, sillä tiukan seulan läpäisee keskimäärin vain alle puolet kandidaateista.

Toimi arvioi käyttäneensä kokeeseen valmistautumiseen lähes tuhat tuntia. Valmennuskurssien ja Laine IP:n opintopiirin lisäksi lakikirjojen opiskeluun kului lukemattomia iltoja ja useita viikonloppuja.

“Koe vaati todella pitkäjänteistä valmistautumista, sillä sitä varten oli otettava haltuun laaja materiaali, kaiken kaikkiaan tuhansia sivuja”, Toimi sanoo.

Yksi haastavimmista ammattitutkinnoista

Jounin mukaan Eurooppa-tason tutkinto on asiamiehelle luonnollinen urapolku suomalaiselta tasolta. EQE on yksi haastavimmista eurooppalaisista ammattitutkinnoista.

“Halusin haastaa itseni ja päästä samaan kuin moni kollegani Laine IP:llä. Tutkinnon jälkeen voin edustaa kaikissa Euroopan patenttiviraston käsittelyissä. Näin asiakas saa entistä monipuolisempaa palvelua”, Jouni perustelee.

Liisa huomauttaa, että tutkintoon valmistautuminen oli tärkeä osa oppimista ja oman osaamisen kartuttamista. Kokeneempien kollegoiden sparrauksella oli tässä tärkeä roolinsa.

“Ilmapiiri on meillä kannustava. Kollegoilta sai esimerkiksi vinkkejä, mitä kokeeseen kannattaa oikeasti lukea. Heiltä sai myös konkreettista apua, jos ei itse ymmärtänyt jotakin asiaa”, Liisa sanoo.

Laatuleima patenttiasioiden hallinnasta

Laine IP:n toimitusjohtaja Jarkko Tiilikainen onnittelee kolmikkoa, sillä kokeen suorittaminen ei ole mikään läpihuutojuttu.

“Olen ylpeä siitä, että meillä on teräviä ja kunnianhimoisia asiamiehiä. Yritykselle on tärkeää, että meillä on koko ajan kasvamassa uusi sukupolvi huippuasiantuntijoita ja vastuunkantajia”, Jarkko toteaa.

Hänen mukaansa eurooppapatenttiasiamiehen tutkinto on patenttiasioissa eräänlainen työn laatuleima. Asiakas voi luottaa siihen, että asiamies ymmärtää oleelliset lakiasiat ja osaa soveltaa niitä myös käytäntöön asiakkaan hyväksi.

“Tutkinto on tae siitä, että perusasiat ovat hallussa. Sen jälkeen itse ammatissa kehitytään vielä paljon”, vuonna 2001 EQE-tutkinnon suorittanut Jarkko huomauttaa.

Henkilökunnan asiantuntemuksen ja koulutuksen jatkuva kehittäminen on ollut Laine IP:ssä tärkeää kautta patenttitoimiston historian. Esimerkiksi EQE-tutkinnon suorittamiseen kannustetaan kustantamalla siihen valmistavia valmennuskursseja ja järjestämällä kokeeseen valmistautuville opintopiirejä.

Teksti: Matti Remes

Kuvat: Laine IP

Jaa artikkeli