Laine IP:n Eija Kurvinen suoritti onnistuneesti uuden EPAC-kokeen

  • Uutiset
  • 31.3.2023

Uusi euroopanlaajuinen patenttiassistenttikoe todentaa pitkän kokemuksen sekä ahkeran opiskelun tuoman osaamisen.

Laine IP:n patenttiassistentti Eija Kurvinen suoritti onnistuneesti viime vuoden lopulla ensimmäistä kertaa järjestetyn European patent administration certification-kokeen (EPAC-koe). Kokeen tarkoituksena on testata kandidaattien eurooppapatenttisopimuksen (EPC), patenttiyhteistyösopimuksen (PCT) ja Pariisin sopimuksen muodollisuuksien osaamista, sekä eurooppapatenttijärjestelmään kuuluvien maiden kansallisten lakien osaamista EP-hakemuksiin ja -patentteihin liittyen.

Vastaavaa koetta ei Euroopan tasolla ole aiemmin ollut, ja kokeen inspiraationa lieneekin käytetty joissain maissa, kuten Saksassa, olevaa vastaavaa assistenttikoetta. Valmistautumisaika oli varsin lyhyt, sillä kokeesta ilmoitettiin ensimmäisen kerran vasta kesällä, koemateriaalia oli saatavilla syyskuussa, ja ensimmäisiä mallikysymyksiä lokakuussa.

Koe koostuu kahdesta osasta, ensimmäisestä monivalintakysymyksiä sisältävästä osasta sekä toisesta avoimia kysymyksiä sisältävästä osasta. Toinen osa tarkistetaan vain, jos ensimmäisestä osasta saa riittävästi pisteitä.

Koe on vaativa, sekä kysymysten tason että aikapaineen takia. Osa kysymyksistä koski myös tilanteita, joita ei yleensä perustyössä tule vastaan. Kysymyksiä onkin suositeltu harjoittelumateriaaliksi myös eurooppapatenttiasiamiestutkintoon (EQE) harjoitteleville kandidaateille, mikä kuvaa hyvin niiden vaativuustasoa.

Laine IP onnittelee Eijaa lämpimästi tästä hienosta suorituksesta sekä rohkeudesta osallistua heti ensimmäiseen kokeeseen! Olemme ylpeitä siitä, että olet osa tiimiämme.

Jaa artikkeli