Oululainen Optitune solmi yhteistyösopimuksen saksalaisen Merckin kanssa

Photo: Optitune Oy

Asiakkaamme, oululainen Optitune Oy on solminut merkittävän yhteistyösopimuksen saksalaisen Merckin kanssa joustavien näyttöjen kehittämisestä. Optitune Oy:n siloksaanikemiaan pohjautuvalle, heijastamattomalle ja erittäin joustavalle pinnoitteelle avautuu Merckin sopimuksen myötä laajat mahdollisuudet kansainvälisillä näyttömarkkinoilla. Yhteistyösopimus edistää myös osaltaan Merckin mahdollisuuksia nopeuttaa uusien joustavien näyttömateriaalien kaupallistamista. Merck Group, joka on johtava tiede- ja teknologiayritys, työllistää 57 000 henkilöä. Viime vuonna Merckin kokonaismyynti oli 16,2 miljardia euroa.

Kovapinnoitteet OLED-näytöissä

Ei-muotoon sidotut näytöt ovat globaalisti voimakkaan kasvun kynnyksellä. Segmentin liikevaihdon ennustetaan olevan kansainvälisesti 8,9 miljardia USA:n dollaria vuonna 2025, eli 13-kertainen nykyiseen nähden. Siksi yhteistyö kaikkialla maailmassa toimivan Merckin kanssa avaa Optitunelle valtaisia mahdollisuuksia. “Merckin kanssa solmittu kumppanuus on Optitunelle suuri mahdollisuus. Se on myös vahva luottamuksen osoitus tuotteidemme laadulle ja suorituskyvylle”, toteaa Optitunen toimitusjohtaja Ari Kärkkäinen.

Optitunen kovapinnoitteiden käyttö parantaa kehitettävien OLED-näyttöjen käytettävyyttä, kestävyyttä ja optisia ominaisuuksia sekä alentaa niiden virrankulutusta. Lisäksi ne estävät tehokkaasti näyttöjen naarmuuntumista ja tekevät niistä helposti puhdistettavia. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia parannettaessa esimerkiksi taitettavien puhelimien käytettävyyttä ja kestävyyttä.

Patentoitu tuoteportfolio

Vuonna 2003 perustetun Optitunen kemistit ja insinöörit muodostavat määrätietoisen tiimin, joka pyrkii alati venyttämään mahdollisuuksien rajoja mm. valonsiirron, pinnanhallinnan ja kulutuskestävyyden vaativilla osa-alueilla. Optitunen patentoitu tuoteportfolio voidaan jakaa neljään ryhmään: metallien ja muovien pinnoitteet, valon hallinta sekä optoelektroniikka. Näiden sovellukset ovat hyvin arkipäiväisiä: erilaiset näytöt, kuluttajaelektroniikka, kodin ja teollisuuden laitteet, pinnat sekä tasot.

Lue asiasta enemmän

Optitune Oy

Jaa artikkeli