UPC | Tilannekatsaus

Yhdistetty patenttituomioistuin (Unified Patent Court, UPC) on aloittanut toimintansa 1.6.2023. UPC-järjestelmä onkin otettu aktiivisesti käyttöön. Alle kuukaudessa (28.6.2023 mennessä) UPC:ssä on jo vireillä:

  • 6 turvaamistoimihakemusta
  • 3 mitätöintikannetta
  • 14 loukkauskannetta

UPC on lisäksi vastaanottanut 236 suojaamiskirjelmää (engl. protective letter). Suojaamiskirjelmä on hyvä tapa varautua kilpailijan mahdollista turvaamistoimihakemusta vastaan esimerkiksi tilanteessa, jossa on saanut varoituskirjeen tai muuten pitää todennäköisenä, että kilpailija olisi tekemässä turvaamistoimihakemuksen UPC:hen. Suojaamiskirjelmällä voi varmistua siitä, että omat argumentit ovat tuomioistuimen tiedossa turvaamistoimihakemusta ratkaistaessa. UPC:ssä on nimittäin olemassa riski siitä, että turvaamistoimihakemus ratkaistaan vastaajaa kuulematta.

Odotuksena on, että UPC:n tapausten määrä kasvaa nopeasti ja nämä luvut saattavat vanhentua pian.

Seuraamme tilannetta edelleen aktiivisesti ja raportoimme jatkossakin kehityksestä. Mikäli tarvitset lisätietoja UPC:hen liittyen, niin Laineen EP-asiamiehesi ja UPC-erityisasiantuntijaryhmämme (upc@laineip.fi) vastaavat mielellään kysymyksiisi.

Alkuperäinen uutinen löytyy täältä.

Kirjoittaja

Jaa artikkeli