Laine IP vastaa Manuaalin päivityksestä

Laine IP Oy on vuodesta 2021 asti hoitanut IPR-alan tunnetuimman käsikirjan, “Manuaalin”, päivittämisen Suomen osalta ja huolehtii vuosittain siitä, että tiedot pysyvät ajan tasalla.

 

Laine IP Oy on jälleen huolehtinut päivitysten tekemisestä Suomen osalta IPR-alan tunnetuimpaan käsikirjaan, Kluwer Law Internationalin julkaisemaan “Manual for the Handling of Applications for Patents, Designs and Trade Marks Throughout the World”:iin. Vuodesta 1927 asti julkaistu käsikirja tunnetaan myös nimillä “Manual IP” tai “The Brown Book”.

Tämä maksullinen teos, joka on saatavilla myös sähköisenä versiona, sisältää perustiedot teollisoikeuksista, kuten patenteista, tavaramerkeistä, hyödyllisyysmalleista ja mallisuojista, lähes 240 maassa. Käsikirjassa esitetään muun muassa patentoitavuuden vaatimukset, tavaramerkkien suojattavat merkkityypit sekä tiedot mallisuojien virallisista maksuista. Manuaalia käytetään maailmanlaajuisesti patenttivirastoissa, asianajotoimistoissa ja teollisuudessa keskeisenä tietolähteenä. Eräs Manuaalin suurista eduista on sen säännöllinen päivitys, joka tapahtuu muutamia kertoja vuodessa.

Laine IP:n asiantuntijat Kaisa Suominen ja Tom-Erik Hagelberg ovat ylpeitä saadessaan vastata tämän laajalti arvostetun manuaalin päivityksistä, mikä vahvistaa heidän asemaansa luotettavina teollisoikeuksien asiantuntijoina.

 

Kirjoittaja

Jaa artikkeli